Zoekresultaten 1 - 19 van 19 resultaten

  • Externe link: Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, krijgt u misschien een bijstandsuitkering. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto en spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft.

  • Externe link: Schuldhulpverlening

    Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.

  • Externe link: Begeleiding voor schoolverlater aanvragen

    Stopt u met school, maar heeft u nog geen diploma? Vraag begeleiding aan bij de gemeente of het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC).

  • Externe link: Bijstandsuitkering voor jongeren

    De bijstand voor jongeren is voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder werk of opleiding. U moet eerst zelf 4 weken op zoek naar een baan of opleiding. Pas als dat niet lukt, kunt u een bijstandsuitkering krijgen. De gemeente controleert of u voldoende uw best heeft gedaan.

  • Externe link: Bijstandsuitkering voor ouderen

    Als u in Nederland woont of werkt dan krijgt u meestal een uitkering op grond van de Algemene Ouderdomswet (AOW). AOW is het basispensioen van de overheid. Heeft u naast uw AOW geen aanvullend pensioen? En ontvangt u geen volledige AOW? Dan krijgt u misschien een aanvulling op uw AOW: een AIO-aanvulling.

  • Externe link: Bijzondere bijstand

    Heeft u een laag inkomen en onverwachte, hoge kosten? Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente.

  • Externe link: Hulp bij werk zoeken

    Het is soms moeilijk om een baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat u al een tijd geen werk meer heeft. Het helpt dan om een cursus of training te volgen. Of u gaat vrijwilligerswerk doen. De gemeente kan u hierbij helpen.

  • Externe link: Sport & re-integratietrajecten

    Sporten en bewegen is gezond maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gemeente Hellendoorn stimuleert een gezonde en actieve leefstijl en biedt daarom twee verschillende trajecten aan voor inwoners op het gebied van sport, participatie en re-integratie.

  • Externe link: Loonkostensubsidie aanvragen

    Als werkgever kunt u loonkostensubsidie aanvragen als u iemand met een bijstandsuitkering in dienst neemt. Het gaat om werknemers met een arbeidsbeperking die niet volledig inzetbaar zijn.

  • Externe link: Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen

    Wanneer u als zelfstandig ondernemer stopt met uw bedrijf, kunt u uw inkomen aanvullen met de IOAZ-uitkering. IOAZ staat voor Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. U vraagt deze uitkering aan bij de gemeente. Belangrijk: doe dit voordat u stopt met uw bedrijf.

  • Externe link: Werken onder begeleiding

    Als u een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking heeft, kunt u beschut werk aanvragen. U werkt dan onder begeleiding, met aangepaste werkzaamheden of op een aangepaste werkplek. U vraagt beschut werk aan bij het UWV.

  • Externe link: Werk vinden bij werkloosheid

    Bent u werkloos of wordt u dat binnenkort? Dan meldt u zich bij het UWV.

  • Externe link: Individuele inkomenstoeslag

    De individuele inkomenstoeslag is een bijdrage voor mensen die lange tijd van een laag inkomen moeten leven. Als u een laag inkomen heeft moet u proberen om uw inkomen te verhogen. Heeft u er alles aan gedaan om uw inkomen te verbeteren? En toch heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen.

  • Externe link: De Gemeentepolis: Zorg voor Iedereen

    Bij de gemeente Hellendoorn vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot een goede zorgverzekering, ongeacht het inkomen. Daarom bieden wij in samenwerking met Menzis de Gemeentepolis aan: een zorgverzekering met extra ondersteuning en vergoedingen voor inwoners met een lager inkomen. Wat is de Gemeentepolis? De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit een basisverzekering en aanvullende pakketten.…

  • Externe link: Woonkostentoeslag

    Heeft u moeite met het betalen van de huur of hypotheek? U kunt misschien een tijdelijke bijdrage in de woonkosten krijgen. U vraagt de woonkostentoeslag aan bij de gemeente.

  • Externe link: Stap voor stap richting arbeidsmarkt

    Of je nu net bent afgestudeerd, een carrièreswitch overweegt of nieuwe kansen zoekt, wij staan voor je klaar met begeleiding, training en hulpmiddelen. We bieden verschillende mogelijkheden met externe partners aan.

  • Externe link: Studietoeslag

    De studietoeslag is een toeslag voor scholieren en studenten die door een lichamelijke of psychische beperking niet in staat zijn om naast hun opleiding te werken. Met deze studietoeslag willen we stimuleren dat jongeren een opleiding (blijven) volgen. Want het afronden van een opleiding maakt de kans op een baan groter.

  • Externe link: Bijstandsuitkering voor zelfstandigen

    Als zelfstandig ondernemers (tijdelijk) weinig inkomen hebben, dan kunnen zij mogelijk een Bbz-uitkering aanvragen. Bbz staat voor Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. Deze overheidsregeling biedt financiële mogelijkheden voor ondernemers en starters. Welke mogelijkheden deze regeling kent en wanneer je hier voor in aanmerking komt, legt het ROZ Ondernemerspunt graag uit. In de gemeente Hellendoorn wordt het Bbz namelijk uitgevoerd door het ROZ.

  • Externe link: Kinderopvang starten

    Ondernemers die een buitenschoolse opvang, gastouderbureau of kinderdagverblijf willen starten, moeten een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente regelt jouw inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).