Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 11 - 20 van 40 resultaten
- Externe link: Voertuig parkeren in autovrije zone
Sommige gebieden of wegen zijn verboden voor auto's en andere voertuigen. Bijvoorbeeld winkelpromenades of autovrije zones. Moet u toch met uw voertuig in een autovrije zone zijn? Dan kunt u ontheffing aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-24
- Externe link: Evenementenvergunning
Op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening is het verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.
Onder evenement wordt verstaan: elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak. Onder evenement wordt mede verstaan:
a. een herdenkingsplechtigheid;
b. een braderie;
c. een optocht;
d. een feest, muziekvoorstelling of wedstrijd op of aan de weg.Voor het houden van een evenement kunnen diverse andere vergunningen en/of ontheffingen noodzakelijk zijn. Doe daarom Externe link: de online vergunningenchecker en vraag gemakkelijk en snel de juiste vergunningen aan.
Infographic en folders 'Evenementen: gezondheid en veiligheid'
Een evenement organiseren, daar komt best wat bij kijken. Naast een mooi evenement wil je natuurlijk ook een veilig evenement organiseren. Er zijn veel onderwerpen over gezondheid en veiligheid waarvoor je aandacht moet hebben. Daarom hebben GHOR en GGD NOG een infographic ontwikkeld voor vergunningverleners en evenementenorganisatoren.
Op de website van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vind je deze handige infographic met informatiefolders over onderwerpen die gaan over veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld over evenementenzorg, alcohol, drugs en roken, eten en (gratis) drinkwatervoorzieningen, weersomstandigheden en sanitaire voorzieningen.
Meer informatie kunt u vinden op Externe link: https://www.vnog.nl/Advies-GHOR-bij-evenementen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-04
- Externe link: Afvalwater lozen
Afvalwater is water dat u kwijt wilt. U kunt afvalwater lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn algemene regels. U mag bijvoorbeeld geen olie wegspoelen. Externe link: Lees meer over de algemene regels op de website van Iplo.
Er zijn speciale regels voor:
- afvalwater uit een particulier huishouden. Bijvoorbeeld toiletwater of ander huishoudelijk afvalwater
- afvalwater van een bedrijf. Bijvoorbeeld afvalwater van een industrieel bedrijf, agrarisch bedrijf, restaurant, garage, laboratorium enzovoorts
- afvalwater van een tijdelijke bedrijfsmatige activiteit in de openbare ruimte (bijv. bouwen)
- afvalwater van een vaartuig
- afvalwater van reinigingswerkzaamheden zoals schoonmaken voertuigen, vaartuigen, dierverblijven, buitenmuren enzovoorts
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Externe link: Geluidsapparatuur op straat gebruiken
Wilt u buiten geluidsapparatuur gebruiken voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld voor muziek op uw terras? Dan mogen buurtbewoners daar geen last van hebben.
U moet bewijzen dat u niet te veel geluid maakt. Dat kunt u laten zien met een geluidsonderzoek. Er zijn bedrijven die dit onderzoek voor u kunnen uitvoeren. Het onderzoek moet meten hoeveel van uw geluid te horen is aan de gevels van gebouwen in de buurt. Het gaat dan om gebouwen waar mensen wonen. Dit zijn bijvoorbeeld woningen, verpleeghuizen, woonboten, enzovoort.
U moet het rapport van het geluidsonderzoek doorgeven aan de gemeente via het Omgevingsloket. Dit moet minimaal 4 weken voordat u de geluidsapparatuur gaat gebruiken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-16
- Externe link: Asbest verwijderen
Asbest is kankerverwekkend materiaal. Daarom mag u niet zomaar asbest verwijderen. U moet eerst een sloopmelding doen voordat u begint met de werkzaamheden.
Asbest kan voorkomen in:
- vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen)
- vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen)
- schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal)
- bloembakken
- golfplaten (daken van schuren en garages)
- standleiding (afvoer toilet)
- brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds)
- vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag)
- oude huishoudelijke apparaten
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-12-06
- Externe link: Gevels reinigen
Van gebouwen of bruggen moet af en toe de buitenkant schoongemaakt worden. Dit kan zorgen voor milieuoverlast. Bijvoorbeeld als u het afvalwater laat wegstromen in de bodem of het riool. Ook kunnen anderen last hebben van het geluid van de schoonmaakapparaten. Of van het vrijkomende stof. Daarom moet u dit melden bij de gemeente.
Werkt u vlak bij open water, zoals een sloot? Het afvalwater mag daar niet in terechtkomen. Kunt u dit niet voorkomen, dan doet u een melding bij het waterschap.
Schoonmaakwerk dat vaak terugkomt, hoeft u niet melden. Bijvoorbeeld ramen lappen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Externe link: Milieumelding doen
De meeste bedrijven moeten een milieumelding doen, zoals cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels.
Niet alle bedrijven kunnen met een melding volstaan. Sommige bedrijven hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. En een aantal bedrijven heeft vrijstelling van de meldplicht.
Op de website van het Omgevingsloket Online (OLO) kunt u controleren of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-08-06
- Externe link: Toezicht op bouw en verbouw
Bij de bouw moet u zich aan regels en afspraken houden. Iemand controleert of u dat ook doet.
- Soms is dat iemand van de gemeente.
- Soms moet u daar zelf iemand voor inhuren: een kwaliteitsborger. De kwaliteitsborger stelt een plan op. Dat heet een borgingsplan. Daarin staat hoe er gebouwd wordt, en hoe het bouwwerk eruit gaat zien.
U laat de gemeente weten wanneer u begint met de bouw en wanneer u klaar bent.
Wie controleert uw bouwwerk?
Dat hangt van het bouwwerk af. Het bouwwerk is het gebouw dat u aan het bouwen of verbouwen bent. Bij kleine bouwwerken controleert de kwaliteitsborger. Bij grotere bouwwerken doet de gemeente dat.
Hoe weet u of uw bouwwerk klein of groot is? Bouwwerken zijn ingedeeld in gevolgklassen. Hoe groter de gevolgen zijn als er iets misgaat met het bouwwerk, hoe hoger de gevolgklasse. Er zijn 3 gevolgklassen: 1, 2 en 3.
Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 1? En gaat het om nieuwbouw? Dan moet u een kwaliteitsborger inhuren. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 2 of 3, of gaat het om een verbouwing? Dan controleert de gemeente.
Wilt u weten in welke gevolgklasse uw bouwwerk valt? Kijk dan op de Externe link: website van Iplo. Of doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket.
Wat controleert de kwaliteitsborger of de gemeente?
- of u bouwt zoals in uw vergunning staat, of in het borgingsplan
- of u het gebouw en het terrein gebruikt zoals in uw vergunning of in uw borgingsplan staat
- hoe u bouwt (bouwt u bijvoorbeeld veilig genoeg)
- hoe u bouwmateriaal (zoals planken, stenen en gereedschap) op de bouwplaats brengt en opruimt.
Houdt u zich niet aan de afspraken en regels? Dan kan de gemeente of de kwaliteitsborger de bouw stoppen. Of u mag het gebouw niet meer gebruiken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-01-13
- Externe link: Afval doorzoeken
Heeft u een recyclingbedrijf? Dan moet u een melding doen voor het doorzoeken van huishoudelijk afval. Daarna mag u het afval doorzoeken op hout, gebruiksgoederen en oud ijzer.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-17
- Externe link: Feestverlichting plaatsen
Heeft u een bedrijf of instelling en wilt u feestverlichting ophangen, bijvoorbeeld rond Kerstmis of op Koningsdag? Vraag dan een vergunning aan. U heeft deze vergunning nodig voor feestverlichting in de straat of in bomen.
Wilt u verlichting gebruiken als reclame voor uw winkel? Dan heeft u ook een vergunning nodig.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-05