Zoekresultaat 611 - 620 van 632 resultaten

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Alleen met toestemming van de gemeente mag u kabels en leidingen in de grond aanleggen. Toestemming is niet nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder machine doet. Gebruikt u een machine voor het graven? Dan moet u ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. Bij het Kadaster is alle informatie over de ligging van kabels en leidingen centraal opgeslagen. Gaat het om leidingen voor gevaarlijke stoffen? Dan doet u ook een melding via het Omgevingsloket.

  • Markt

    In Brunssum wordt iedere zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur een weekmarkt georganiseerd. Deze vindt plaats op de Kerstraat, in het centrum van Brunssum. Rondom de markt zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wat is er te vinden op de markt De diverse exploitanten bieden het volgende aan: Eieren, champignons en kruiden Wenskaarten Vis Olijven Gegrilde hanen AGF Dames en heren bovenkleding Boter, kaas en eieren Snijbloemen en bloemstukken Groenteplanten en zaden Stoffen en fournituren Hobby artikelen Standplaats huren Wilt u voor een (vaste) kraam op de markt in aanmerking komen? U dient dan wel ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Vul het aanvraagformulier standplaats (pdf, 7,37 kb) in en stuur dit met een email naar gemeente@brunssum.nl of schriftelijk gericht aan: Gemeente Brunssum Postbus 250 6440 AG Brunssum

  • Werkzaamheden kabels en leidingen langs weg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U moet een omgevingsvergunning aanvragen als u kabels of leidingen wilt aanleggen of wijzigen langs of onder een provinciale weg.

    Als kabels of leidingen die in uw beheer zijn niet meer worden gebruikt, dan bent u verplicht om deze te verwijderen. Ook hiervoor moet u een omgevingsvergunning aanvragen.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Werkzaamheden kabels en leidingen langs weg.

    KLIC-melding
    Daarnaast moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.

  • Kabels en leiding aanleggen en beheren

    Als u de straat, een berm of een plantsoen wil openbreken voor het uitvoeren van werken aan kabels en leidingen of voor het plaatsen van transformatoren, PoPs, kasten voor elektriciteit, gas en telecom, dan moet een vergunning/ instemmingbesluit aangevraagd worden. Vergunning/instemming De aanvraag moet worden ingediend via onderstaande link. Na aanvraag wordt de vergunning/instemming beoordeeld door de gemeente en duurt meestal zes weken. Startmelding Minimaal drie dagen voor de start van de kabel- en leidingwerkzaamheden moet er een startmelding gedaan worden via onderstaande website. De wegeninspecteur beoordeelt de werkwijze en keurt het straatwerk. Voor kabel- en leidingwerkzaamheden met een sleuflengte korter dan 25 meter of een oppervlak kleiner dan 7,5 m2 is alleen een MOOR startmelding voldoende.

  • Basisregistratie ondergrond

    Als u bodem- en ondergrondgegevens gebruikt, kunt u gratis gegevens uit de Landelijke Voorziening BRO inzien. Dit is een centrale bron van duidelijke basisinformatie over de Nederlandse ondergrond. In de BRO staan gegevens over:

    • de geologische en bodemkundige opbouw van de ondergrond
    • de gebruiksrechten op de ondergrond

    Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de kansen en risico’s in het gebruik van de ondergrond. Bijvoorbeeld als u een bodemwarmte-installatie wilt aanleggen en vooraf wilt weten hoe de samenstelling van de ondergrond is.

    De provincie is verplicht om nieuwe gegevens over de ondergrond te registreren als zij verantwoordelijk is voor deze gegevens.

  • Ongewenst reclamedrukwerk

    Wilt u geen ongeadresseerd drukwerk meer ontvangen? Dan kunt u dat aangeven met een speciale sticker op uw brievenbus. De sticker is verkrijgbaar als NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker.   NEE - JA sticker Met een NEE-JA sticker geeft u aan geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen, maar nog wel de huis-aan-huisbladen. NEE - NEE sticker Met een NEE-NEE sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen.   Afhalen bij de gemeente U kunt de gewenste sticker gratis afhalen aan de balie. Online bestellen U kunt de sticker bestellen via https://neeneeneeja.nl/ Hier zijn kosten aan verbonden.

  • Marktvergunning

    Wilt u spullen of eten verkopen op de markt? Voor een vaste plek op de markt heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Wilt u een plaats voor 1 dag? Regel dit met de marktmeester. Dit kan op de dag zelf. Een dagplaats is bijvoorbeeld een plek die niet gebruikt wordt, omdat de marktkoopman op vakantie is. De plekken op de markt zijn zo verdeeld dat er kramen met verschillende soorten producten zijn. Als u iets uit een kraam of kar wilt verkopen op een andere plek, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u langs de weg of op een plein wilt staan. De gemeente Pekela heeft twee weekmarkten: Nieuwe Pekela elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, Kerkstraat Oude Pekela elke donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, Winkelcentrum de Helling

  • Kabels en leidingen aanleggen en beheren in of bij provinciale (vaar)weg

    Als u kabels of leidingen wilt aanleggen, onderhouden of verwijderen in of boven een provinciale weg, dan moet daarvoor een vergunning aanvragen. U doet uw verzoek bij de eigenaar of beheerder van de weg.

    De provincie voert soms wegwerkzaamheden uit waarvoor kabels of leidingen moeten worden verlegd. Bent u eigenaar van deze kabels? Dan kunt u nadeel hebben van deze werkzaamheden. U heeft dan misschien recht op een compensatie. De compensatie is onder andere afhankelijk van de tijd dat de kabels of leidingen er ongestoord liggen.

  • Kabels- en leidingenvergunning

    Voor het leggen van kabels en leidingen in de openbare ruimte heeft u een vergunning nodig. Bij nieuwbouw of forse verbouw moet rekening gehouden worden met bekabeling van bijvoorbeeld telecommunicatie, gas, elektriciteit. Deze moeten apart aangevraagd worden bij de desbetreffende leveranciers. Voor de plaatsing van bovengrondse infrastructurele werken is een omgevingsvergunning vereist. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket online. De aanleg van ondergrondse kabels en leiding werken in openbaar gebied vraagt u aan bij de gemeente. Dit vraagt u online aan via MOOR Platform (Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte).

  • Subsidie Innoveren VIA ontwikkelingsprojecten (2021 plus)

    Heb je een innovatief product, een innovatieve dienst of procedé voor ogen dat nieuw is voor je eigen onderneming of zelfs nieuw voor de wereld? En wil je - zoals veel ondernemers – dit idee eerst ontwikkelen voordat je het op de markt brengt? Dan is deze subsidie iets voor jou! Ontvang tot 100.000 euro om je idee om te toveren naar een prototype. Zo kun je onderzoeken en testen of jouw idee ook uitpakt zoals je voor ogen had. Zijn er op basis van de testen aanpassingen nodig? Dan is dit ook mogelijk. Je kunt dit project alleen of samen met andere ondernemers uitvoeren.