Zoekresultaat 621 - 630 van 632 resultaten

  • Marktstandplaats

    In de gemeente zijn twee donderdagmarkten, één in Mijdrecht en één in Abcoude. De donderdagmarkt in Abcoude wordt door de gemeente georganiseerd. De donderdagmarkt van Mijdrecht wordt georganiseerd door Stichting Markt Mijdrecht. Mijdrecht Voor vragen over de markt Mijdrecht of het aanvragen van een marktstandplaats in Mijdrecht kun je terecht bij Peter Vermeij van de Stichting Markt Mijdrecht via vermey006@kpnmail.nl. Abcoude Wilt u op de donderdagmarkt in Abcoude een eenmalige of vaste standplaats? Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente via DigiD. De gemeente zal dan controleren of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren of weigeren. Nu een vergunning aanvragen voor een marktstandplaats in Abcoude

  • Markten

    Sittard-Geleen heeft een breed aanbod in zowel week- als jaarmarkten. Er zijn nog standplaatsen vrij voor enthousiaste marktkooplieden. Jaarmarkten Sittard-Geleen heeft meerdere gezellige jaarmarkten. Marktkooplieden kunnen zich online inschrijven. Weekmarkten De weekmarkten vinden altijd plaats op het marktplein van het betreffende stadsdeel. Sittard Elke donderdag, 09.00 - 13.00 uur Elke zaterdag, 08.00 - 17.00 uur Geleen Elke donderdag, 10.00 - 17:00 uur Elke donderdag (april t/m oktober): antiek- en brocantemarkt, 10.00 - 17.00 uur Elke zaterdag, 10.00 - 17.00 uur Born Elke woensdag, 08.00 - 12.00 uur Grevenbicht Elke dinsdag, 08.00 - 12.00 uur Bekijk ook de website weekmarktensittardgeleen.nl Informatie voor marktkooplieden Wilt u inschrijven voor een standplaats? Of bent u benieuwd naar de kosten? Hierover vindt u meer informatie op onze pagina over weekmarkten voor marktkooplieden. Vrije ruimte voor marktkooplieden Op de week- en jaarmarkten van Sittard-Geleen is nog plek voor enthousiaste marktkooplieden. Neem contact op met de marktmeesters via marktmeesters@sittard-geleen.nl of 046 477 78 94. Zelf organiseren Let op. Wilt u zelf bijvoorbeeld een rommelmarkt of braderie organiseren? Dan heeft u misschien een evenementenvergunning nodig.

  • Zuid-West 380 kV hoogspanningsverbinding

    Op dit moment lopen er drie hoogspanningsverbindingen (één 380 kV en twee 150 kV) over het grondgebied van Halderberge. De landelijke netbeheerder TenneT wil een nieuwe (extra) 380 kilovolt (kV) hoogspanningsverbinding in Zuidwest Nederland aanleggen, omdat de capaciteit van de huidige 380 kV niet meer toereikend is. Deze verbinding loopt over het grondgebied van veel gemeenten binnen de provincies Zeeland en Noord-Brabant (vanaf Borssele naar Tilburg), waaronder ook over het grondgebied van Halderberge. De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zijn het bevoegd gezag. Zij zijn verantwoordelijk voor de besluitvorming over de nieuwe hoogspanningsverbinding. De ministers bepalen waar de nieuwe verbinding komt en hoe deze eruit komt te zien. Tijdens de procedure adviseert TenneT de ministers over technische zaken, bouwkosten en over de verschillende mogelijke tracés. TenneT is verantwoordelijk voor het bouwen van de hoogspanningsverbinding en voor het beheer nadat deze in gebruik is genomen.

  • Kabels en leidingen aanleggen

    U moet ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. U heeft geen toestemming nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder graafmachine doet.   De volgende regels zijn van toepassing:   Het handboek kabels en leidingen Uithoorn; De Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Uithoorn; De Verlegregeling kabels en leidingen Uithoorn. Tracélengte: meer of minder dan 10 meter Een instemmingsbesluit is vereist voor een tracélengte van meer dan 10 meter. Voor een tracélengte van minder dan 10 meter is een melding voldoende. Als het noodzakelijk is dat een weg volledig moet worden afgesloten, dient dit ten minste vier werkweken voor aanvang van de werkzaamheden afgestemd te worden met de gemeente. U kunt een instemmingsbesluit aanvragen of een melding doen via de website van MOOR. De start van de werkzaamheden, ongeacht of er een instemmingsbesluit is verleend of een melding is gedaan, dient u ook te melden via MOOR. De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden. Werkzaamheden bij oppervlaktewater Als u werkzaamheden aan kabels of leidingen gaat uitvoeren in de buurt van oppervlaktewater (zoals een sloot, kanaal, gracht) of een waterkering (zoals een oever, dijk, kademuur), dan heeft u vaak ook een vergunning nodig op grond van de Waterwet. Soms is zo’n ‘watervergunning’ niet nodig, maar moeten de werkzaamheden wel uiterlijk vier of zes weken van tevoren bij het waterschap gemeld worden.  Plaatsen van een bouwkeet Bent u van plan een bouwkeet te plaatsen omdat de werkzaamheden een tijd in beslag nemen, dan dient u ook vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een voorwerp op of aan de openbare weg.

  • Werkzaamheden kabels en leidingen langs weg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U moet een omgevingsvergunning aanvragen als u kabels of leidingen wilt aanleggen of wijzigen langs of onder een provinciale weg.

    Als kabels of leidingen die in uw beheer zijn niet meer worden gebruikt, dan bent u verplicht om deze te verwijderen. Ook hiervoor moet u een omgevingsvergunning aanvragen.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Werkzaamheden kabels en leidingen langs weg.

    KLIC-melding
    Daarnaast moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.

  • Marktvergunning

    Wilt u goederen of eten verkopen op de markt? Voor een vaste plek op de markt heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Wilt u een plaats voor 1 dag? Regel dit met de marktmeester. Dit kan op de dag zelf. Een dagplaats is bijvoorbeeld een plek die niet gebruikt wordt, omdat de marktkoopman op vakantie is. De plekken op de markt zijn zo verdeeld dat er kramen met verschillende soorten producten zijn. Als u iets uit een kraam of kar wilt verkopen op een andere plek, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u langs de weg of op een plein wilt staan. De weekmarkt staat op het Museumplein in het centrum van Veendam: Maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Ter uitvoering van de verordening zijn de volgende nadere regels vastgesteld: Het handboek kabels en leidingen Ouder-Amstel; De Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Ouder-Amstel; De Verlegregeling kabels en leidingen Ouder-Amstel.  Een instemmingsbesluit is vereist voor een tracélengte van meer dan 10 meter. Voor een tracélengte van minder dan 10 meter is een melding voldoende. Als het noodzakelijk is dat een weg volledig moet worden afgesloten, dient dit ten minste vier werkweken voor aanvang van de werkzaamheden afgestemd te worden met de gemeente. 

  • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

    Wat is de TONK? De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is een ondersteuning voor als u weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen. En u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water. TONK als laatste mogelijkheid Heeft u misschien recht op een andere financiële regeling of uitkering, zoals, een WW uitkering of een toeslag op uw WW-uitkering van het UWV? Dan moet u die eerst aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling? Of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen om uw woonkosten te betalen? Dan kunt u recht hebben op de TONK uitkering. De hoogte van de TONK-uitkering hangt af van uw huidige inkomen en geldmiddelen en van uw huidige woonkosten. De TONK-regeling vergoedt woonkosten boven € 430,-. Kosten tot dit bedrag moet u zelf betalen. De maximale TONK-uitkering is € 500,- per maand. Aanvragen U kunt de TONK aanvragen tot en met 30 september 2021. U kunt de TONK uitkering met terugwerkende kracht van 1 januari tot en met 30 september 2021 voor maximaal 9 maanden krijgen. Indien u reeds de TONK toegekend heeft gekregen voor de periode van 1 januari 2021 t/m 30 juni 2021 hoeft u geen aanvullende stukken aan te leveren. Een aanvraag TONK voor de periode 1 juli 2021 tot en met 30 september 2021 is in dat geval voldoende.  Bij de aanvraag stuurt u deze documenten mee: jaaroverzicht 2020 privérekening jaaroverzicht 2020 privérekening eventuele partner huurspecificatie/specificatie hypotheek+rente van uw woning nota energie van uw woning nota water van uw woning overzicht omzet januari 2020 met bijbehorende bedrijfslasten overzicht omzet januari 2021 met bijbehorende bedrijfslasten Nu Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aanvragen

  • Standplaats voor kraam of verkoopwagen

    Wilt u een standplaatsvergunning aanvragen? Doe uw aanvraag minimaal acht weken van te voren. Gebruik de knop 'Standplaatsvergunning aanvragen'. U heeft hiervoor DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. Bij het digitale formulier moet u de volgende documenten toevoegen: kopie inschrijving Kamer van Koophandel kopie van uw geldig identiteitsbewijs kopie geldig verzekeringsbewijs foto gebruikte verkoopwagen of kraam locatieschets verkoopwagen of kraam indien geen gemeentegrond: schriftelijke toestemming eigenaar of wegbeheerder Markt en losse standplaatsen met DigiD Markt en losse standplaatsen met eHerkenning   Op openbare weg Wilt u, buiten een weekmarkt, aan de openbare weg producten verkopen of diensten leveren vanuit een mobiele verkoopinrichting? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Met een mobiele verkoopinrichting bedoelen we een kraam, verkoopwagen, kar, auto of tafel. Er zijn drie soorten standplaatsen: Vaste standplaats Standplaats op vaste aangewezen locatie die tenminste een vaste dag per week wordt ingenomen door dezelfde standplaatshouder voor een langere periode. De duur van de vergunning voor een vaste standplaats is maximaal vijf jaar. Incidentele standplaats Standplaats op een aangewezen locatie die eenmalig voor minimaal een dag(deel) en maximaal tien dag(delen) wordt toegewezen aan een standplaatshouder. De dagen aangegeven in de vergunningsvraag vallen eenmalig binnen een periode van een half jaar. Pilot standplaats Nog niet aangewezen vaste standplaats waar als pilot een standplaats voor maximaal een jaar kan worden ingenomen. De pilotstandplaats is een vaste nog niet aangewezen locatie die tenminste een vaste dag per week wordt ingenomen door dezelfde standplaatshouder. Op weekmarkt Wilt u handel op de warenmarkt bedrijven? Dan moet u daarvoor een standplaatsvergunning hebben. Dit is gelijk uw marktvergunning. Hier zijn de volgende voorwaarden aan verbonden: U moet handelingsbekwaam zijn; U moet aantonen dat u voldoet aan alle verplichtingen op het gebied van bedrijfsuitoefening en bedrijfsorganisatie; De standplaatshouder hoeft de standplaats niet persoonlijk in te nemen, maar is wel persoonlijk verantwoordelijk voor de inname van de standplaats. Uw aanvraag wordt getoetst aan de branchelijst. Bij overtreding van de marktvoorschriften is de sanctielijst van toepassing. In combinatie met de standplaatsvergunning voor de woensdagmarkt in Terneuzen, kunt u voor uw auto een parkeervergunning weekmarkt aanvragen. Wat zijn de kosten? De kosten voor een vergunning en andere tarieven vindt u in de 'Verordening op de heffing en invordering van markt- en standplaatsgelden'. Meer informatie Meer informatie vindt u in Beleidsregels standplaatsen gemeente Terneuzen. Bent u op zoek naar meer informatie over een vergunning voor dienstverlening aan of op de openbare weg? Of wilt u iets weten over een (markt)standplaatsvergunning of een marktvergunning? Dan kunt u dit nalezen in artikel 2.15 van de Verordening Fysieke Leefomgeving gemeente Terneuzen. Of artikel 7 in de Marktverordening Terneuzen. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Wet WIBON Op meldingen voor graafwerkzaamheden is de Wet informatie-uitwisseling boven- en ondergrondse netten en netwerken (WIBON) van toepassing. In de WIBON staat wanneer bedrijven en particulieren wettelijk verplicht zijn om hun graafwerkzaamheden te melden bij het Kadaster. Dit om schade aan kabels en leidingen te voorkomen. Kabels Voor de aanleg, het verleggen en/of verwijderen van telecommunicatiekabels en voor het aanbrengen van ondergrondse behuizingen (handholes) gelden regels. Die zijn vastgelegd in de Telecommunicatieverordening. Meld werkzaamheden aan het telecommunicatienetwerk altijd bij de beheerder kabels en leidingen van de gemeente. U heeft een melding nodig om een instemmingsbesluit op grond van Telecommunicatieverordening van de gemeente te krijgen. Melding Wie moet melden? Bent u een exploitant van een telecommunicatienetwerk? Dan moet u een melding doen voordat u werkzaamheden aan het telecommunicatienetwerk gaat uitvoeren. Dit geldt ook als u als bedrijf in eigen naam en voor eigen rekening kabels voor een telecommunicatienetwerk aanlegt, in stand houdt en opruimt, zonder dat u zelf exploitant van dat telecommunicatienetwerk bent. Wanneer melden? Meld uw werk uiterlijk 4 weken voor u aan het werk gaat. Wij raden u aan om ruim van tevoren met de beheerder kabels en leidingen te overleggen over de uit te voeren werkzaamheden. Dit geldt zeker wanneer het om ingewikkelde, grootschalige projecten gaat. Welke meldingen zijn er? Een melding voor werkzaamheden van niet ingrijpende aard Werkzaamheden aan uw telecommunicatienetwerk met een tracélengte van minder dan 1 meter (met uitzondering van de plaatsing van handholes) die niet een ernstige belemmering of storing oplossen. Het aanbrengen of verwijderen van kabels in en vanuit eerder aangebrachte voorzieningen. Een melding om een instemmingsbesluit te verkrijgen In een instemmingsbesluit staan de voorwaarden waaronder u werkzaamheden aan uw telecommunicatienetwerk kunt uitvoeren. Een melding in geval van ernstige belemmeringen en storingen Zijn er spoedeisende werkzaamheden nodig door een ernstige belemmering of storing? Meld deze dan direct bij de beheerder kabels en leidingen, voor de start van het werk. Met een ernstige belemmering of storing bedoelen we bijvoorbeeld een kabelbreuk waardoor abonnees van het telecommunicatienetwerk geen verbinding meer hebben (onderbroken verbinding). Melding maken? Het aanvragen van een instemmingsbesluit of vergunning kan digitaal. Hiervoor is de gemeente aangesloten bij het LTC platform en wordt er gebruik gemaakt van de applicatie LTC Meldingen & Vergunningen (LTC M&V). Aanvragen kan via de website. U heeft hiervoor een inlogaccount nodig. Indien u nog geen account heeft kunt u die aanvragen via: Nieuw LTC account aanvragen. Voor vragen over LTC M&V is de Support afdeling van Andes bereikbaar via support@andes.nl of bel 088 - 2100 350. Kosten Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een instemmingsbesluit of vergunning brengen we kosten (leges) in rekening. De bedragen staan in de belastingverordening (legesverordening) van de gemeente  Raadpleeg de verordening op overheid.nl voor de actuele tarieven. Instemmingsbesluit Beslistermijn aanvraag Wij proberen om uw instemmingsbesluit zo snel mogelijk af te handelen. Is uw melding op tijd en heeft u ook met de beheerder kabels en leidingen overlegd? Dan heeft u binnen 8 weken een instemmingsbesluit van ons. Procedure U doet uiterlijk 4 weken voor de start van de werkzaamheden een melding bij de beheerder kabels en leidingen. Mogelijk heeft u daarvoor al overlegd met elkaar. De beheerder neemt uw melding in behandeling en beslist of u een instemmingsbesluit krijgt.